Produkty dla protein heart (6)

Koncentrat Białka Sojowego 60% – Klasa Paszowa

Koncentrat Białka Sojowego 60% – Klasa Paszowa

Koncentrat białka sojowego (SPC) to oczyszczony produkt uzyskany z odtłuszczonej i prażonej mąki sojowej, poprzez oddzielenie od węglowodanów (cukrów rozpuszczalnych) z wykorzystaniem najnowszej technologii ekstrakcji w UE.
Koncentrat Białka Mlecznego 80%

Koncentrat Białka Mlecznego 80%

Koncentrat białka mleka (MPC) to skoncentrowane mleko w proszku, które zazwyczaj zawiera 80% białka mleka. Produkowany jest ze świeżego i pasteryzowanego mleka odtłuszczonego poprzez filtrację i suszenie rozpyłowe. Stosunek wysokiej zawartości białka i niskiej zawartości laktozy sprawia, że produkt ten jest powszechnie stosowany w produkcji żywności niskowęglowodanowej oraz napojów wzbogaconych w białko. Można go również dodawać między innymi do wypieków, deserów, produktów hodowlanych, napojów mlecznych, sosów i serów.
Izolat białka serwatkowego

Izolat białka serwatkowego

Izolat białka serwatkowego uzyskuje się poprzez koncentrację i oczyszczanie koncentratu białka serwatkowego, aby zmniejszyć zawartość tłuszczu i węglowodanów w serwatce. Proces ten można przeprowadzić z wykorzystaniem separacji membranowej lub wymiany jonowej. Izolat białka serwatkowego (WPI) uważany jest za produkt o najwyższej czystości i koncentracji białka.
Koncentrat białka mleka 80% (MPC)

Koncentrat białka mleka 80% (MPC)

Koncentrat Białka Mlecznego (MPC) to wysoko skoncentrowany proszek mleczny, który zazwyczaj zawiera 80% białka mlecznego. Powstaje z świeżego, pasteryzowanego mleka odtłuszczonego w procesie filtracji, odparowywania i suszenia rozpyłowego. MPC jest znany ze swoich wyjątkowych właściwości pienienia, teksturowania, wiązania wody i koagulacji. Doskonała wartość odżywcza wynika z wysokiego stężenia białka. Ma trwałość 24 miesiące i jest dostępny w workach 25 kg oraz Big Bags. MPC jest opłacalną alternatywą dla Mleka W pełni Mlecznego lub Mleka Odtłuszczonego, oferując porównywalne poziomy białka.
Instantne Koncentrat Białka Serwatkowego (WPC 80 Insta)

Instantne Koncentrat Białka Serwatkowego (WPC 80 Insta)

Koncentrat białka serwatkowego 80 % instant (WPC 80 instant) (WPC 80 % instant) jest produkowany z serwatki słodkiej przy użyciu zaawansowanego procesu ultrafiltracji w niskiej temperaturze. Dlatego większość białek pozostaje nienaruszona. WPC zawiera około 35 do 90 % białka mleka. Ten proszek nie jest aromatyzowany, więc można dodać dowolny smak lub aromat. WPC 80 Instant jest stosowany w produkcji lodów, jogurtów, napojów, produktów mięsnych oraz głównie w żywieniu sportowym. Koncentrat instant rozpuszcza się łatwo nawet w zimnej wodzie. WPC 80 Instant jest dostępny w opakowaniach 15/20/25 kg lub „Big Bag” 500-1000 kg. Średni okres trwałości WPC 80 Instant wynosi około 12 miesięcy. Zawartość białka: min. 80 % Zawartość tłuszczu: max. 8 % Zawartość popiołu: max. 3,5 %
Izolat białka serwatkowego (WPI)

Izolat białka serwatkowego (WPI)

Izolat białka serwatkowego uzyskuje się poprzez koncentrację i oczyszczanie koncentratu białka serwatkowego w celu zmniejszenia zawartości tłuszczu i węglowodanów w serwatce. Proces może być przeprowadzany z wykorzystaniem separacji membranowej lub wymiany jonowej. WPI uważane jest za produkt o najwyższej czystości i koncentracji białka.